tisdag 9 augusti 2011

En bra tisdag!!

Idag är en dag när det mesta (förutom ett utbrott före lunch.... när ska sambon lära sig att det är att leka med döden att låta mig bli alltför hungrig...) rullat på och det har blivit en hel del gjort:

Besiktning av nya pärlan nere på försäkringsbolaget och det blir nog bra till slut. Får hoppas att papperen hamnar hos nån som vet nåt om bilar, det är ju ganska väsentligt för att värderingen ska bli riktig!! Sen undrar jag bara hur dom tänker när dom säger att vi bör ha en godkänd rattkrycka i bilen??? För att ha den ståendes hemma i det egna garaget??? Jo, dom kunde förstås se mellan fingrarna med just den saken.... men i allafall??!!

En tur till Mariebergsskogen (när vädret fortfarande var toppen dessutom!!!) med besök i Lillskogen och djuren där. Julia tycker att alla djuren är spännande, men allra roligast är alla fåglar: Hönor, tuppar och förstås alla exotiska fåglar i burar/voljärer!! En glass hann vi också med!!

Hemma har nya gardiner kommit på plats i sovrummet, så nu tar jag nya tag med Julias rum i morgon!! Ute på gården så börjar en betongplatta kika fram under all bråte från rivningen av stallet, så nu får vi se om det blir verklighet av planerna på att ha hönshus där så småningom!!

Tisdagsmys har vi också hunnit med och på menyn stod kräftor och räkor med vitt bröd och chiliaioli!! MUMS!!!

Stort fat med kräftor för tre personer, men så blev det några kvar också!!

Snacka om bjässe!!! Frågade killen i fiskbilen och det verkligen var en kräfta och inte en hummerbebis :)) Men det är klart det var en kräfta, men man kan ju undra om den tagit anabola eller nåt??!!


Vid middagsbordet kunde vi konstatera att hösten verkligen är på ingång. Det märks på vädret, temperaturen och framförallt att det blir mörkare allt tidigare. Men som sambon sa, det är faktiskt ganska mysigt med hösten: Vi får tända alla fönsterlampor om kvällarna, det börjar bli nån mening med att tända ljus (på sommaren syns dom ju ändå inte...) och bara det blir lite svalare, så får vi tända en brasa i kaminen!! "Mysets" årstid står för dörren och det är väl inte så dumt???!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar