lördag 4 februari 2012

Känsliga läsare varnas!!

Om du har svårt att läsa om äckel, så är det nog bäst att du slutar läsa här och nu!! :)

Igår började det rinna även ur lilla Julias näsa och jag förstod ju att jag hade varit "snäll "nog att smitta henne med min dumma förkylning! På eftermiddagen hade febern stigit till 39,7 och då hon dessutom uppvisade vissa symptom, som skulle kunna bero på en urinvägsinfektion, så ringde vi och fick en tid på vårdcentralen som har jour här i stan. Gav lite Alvedon för att få ner febern och sen började trixandet med att försöka få lite kiss i burken (som vi förväntades ha med till läkaren.). Av med alla kläder och sen började "jagandet".... Efter två misslyckade försök, då vi inte lyckades få med av dom få droppar som faktiskt kom och då liten till sin egen förskräckelse stod utan blöja och bajsade, så gav vi upp försöken. Skulle sätta på henne kläderna igen och förväntade mig att febern skulle gått ner, både av Alvedon och nakenhet, så hade den istället stigit till 40,1!! :( In med liten i bilen och börja färden in mot stan. Ungefär halvvägs så börjar hon kaskadspy, hela munnen öppen och det bara sprutar... överallt: Rakt ut över ryggen på sätet framför bilstolen, detta rinner ner över alla leksaker som ligger fint placerade där, hela Julia, över mig.... Och stanken.... BLÄ säger jag bara. Kändes sådär att kliva in på vårdcentralen full i spyor, men vad göra????
Väl där, så började återigen trixandet med att få till ett urinprov. Nu var hon dock så trött, att hon inte orkade göra mycket mer än att bara ligga still och efter ett halvt glas saft, så fick vi äntligen till det där eländiga provet!!
Då vi äntligen fått kiss i burken och satt på Julia blöja och kläder igen, då bara vände hon sig om på britsen och somnade.....

Nu visade det, som tur var, ingenting och vi fick bara åka hem igen. Ordinationen blev att ge Alvedon för att hålla febern nere och försöka få i henne så mycket vätska som möjligt. Och nog har vi gett Alvedon, var fjärde timme, och ändå har hon inte haft under 40 i feber på hela natten :( Stackars, stackars liten!!
Som grädden på moset, så har jag fått en riktigt eländig hosta, som gör att jag knappt kan sova om nätterna och vid tre-tiden kom Timmy upp och meddelade att även han började få ont i halsen.... Behöver jag berätta att det här huset är fullt av "döa sillar" idag??!! Men när man är på botten, så kan det ju bara gå åt ett håll sen, eller hur??!! Till slut blir vi friska allihop och då ska vi bara njuuuuuta!!

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi har haft samma problem med 40 graders feber som inte gick ner. Vår dotter kunde ha hög feber 4-5 dagar i streck. Samma kom tillbaka varje gång hon blev förkyld. När vi för femtielfte gången kom till en läkare fick vi tipset att höja dosen Alvedon och ta Ipren varannan gång. Prata med en läkare så kan de räkna ut hur mkt ni kan ge. Febern gick ner och den har inte varat så länge! Hon har väl fått chansen att återhämta sig när febern gått ner...?
    Lycka till!

    Hälsningar Jennifers Mamma :-)

    SvaraRadera
  2. Tack Kryck!

    Och tack Jennifers Mamma, ska absolut ta upp det med en läkare om hon får så här hög feber igen!! Och visst får hon återhämta sig... Efter månaden sjuk runt jul/nyår, så höll vi oss från Öppna Förskolan, babysim etc, bara för att hon skulle få "ta igen" lite krafter.. Men det hjälpte ju föga, när mamman i huset drar hem nya bakterier :( Jaja, får trösta oss med att enda sättet att bli motståndskraftig tyvärr är att vara sjuk.. En liten tröst är att febern inte varit lika hög idag, så nu hoppas jag att den inte stiger illa under natten heller!!

    SvaraRadera