söndag 22 maj 2011

Resan med klassen!!

Det blev en mycket, mycket lyckad resa och det verkade som att alla ungar var nöjda då vi satte oss i bilarna igår för att åka hem!! Och det här är ett koncept som jag starkt kan rekommendera som klassresa! http://www.bodaborg.se/WebArchive/Docs/Karlskoga/Wild%20Kids.pdf Allt var välorganiserat och det passar verkligen just för barn!!
11.30 på fredagen bar det av från skolan i ett gäng bilar och ungefär en timme senare var vi framme vid idyllen Ljustjärn.
Jättemysigt ställe och vädret kunde
väl inte ha varit mycket bättre??!!

Där väntade två ledare på oss med lunchen uppdukad under bar himmel!! Vi installerade oss i den stora kåtan där vi skulle sova och sen blev det dags för Wild Kids. Klassen blev uppdelade i två lag och sen skickades lagen ut i skogen, utrustade med gps och walkie talkie. Sedan fick lagen med hjälp av dessa "hjälpmedel" hitta fram till de olika äventyren som fanns ute i skogen. Vi föräldrar gick med ledarna, så att vi fick kolla på varje utmaning, och ni kan gissa om det var taggade barn vi fick se??!!
Det var full fart hela eftermiddagen, för att runt klockan 19 på kvällen bli dags för prisutdelning. Sen åkte ledarna och det var vi fyra föräldrar som var med, som fick ta över ansvaret. Vi grillade på kvällen och eldade också ordentligt inne i kåtan för att få upp lite värme. Strax efter midnatt tror jag att de uthålligaste äntligen somnade och vi vuxna fick också lite sömn.... men inte särskilt länge. För redan efter några timmar vaknade de första som frös, så det blev till att göra eld igen!! Och innan alla hade somnat om, så var det faktiskt morgon. Men det blev i allafall lite mer sömn, innan det blev dags att gå upp, äta frukost, packa ihop alla saker och sen åka in till Boda Borg för lördagens utmaningar!!
Lagen för den här dagen hade redan delats in i skolan och det var skönt att den biten var ordnad. Annars är det en sån sak som gärna kan ta lite tid!! Strax efter öppningdags släppte vi iväg barnen för att se hur många "Questar" (celler, utmaningar eller vad ni vill kalla det) de skulle klara. Vi föräldrar hade förstås också ett lag och vi var nog precis lika ivriga som barnen!! Jag kan lova att Boda Borg inte är för latmaskar, för vi var ordentligt svettiga emellanåt!! Så jag var lite rädd att träningsvärken skulle vara hemsk idag, men det är bättre än förväntat :)))) 
Fram till lunch, så hade faktiskt vi föräldrar klarat flest rum och gissa om kidsen gick igång på det??!! :)) Det går ju inte an att de vuxna ska vinna, så efter lunch blev det verkligen fart på vissa lag!! Lunch ja, det serverades tacobuffé och det kan väl inte vara mycket bättre. Då får alla äta hur mycket de vill och framförallt att det finns något som duger åt alla!! Perfekt!!!
Vi fick även fika på eftermiddagen och som avslutning blev det förstås prisutdelning och alla som var med fick dessutom ett litet tröstpris (alla barn förstås, vi vuxna klarade nog oss ändå!!).
Som sagt så var det en toppenresa och jag tycker synd om de föräldrar som inte fick vara med på nåt så här roligt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar