torsdag 13 januari 2011

Försöker bli kvitt julen!!

Ja, då är det tjugondag knut och julen ska kastas ut.... Här hemma står sen två dagar kartonger både högt och lågt och bara väntar på att fyllas med julpynt, men det går trögt att få ner det :( Nu låter det kanske som att vi har huset alldeles överfullt av julsaker, men det är inte riktigt så.... Det vore väl bara att göra ett ordentligt ryck och få ner de där sista sakerna, men tiden räcker inte riktigt till!! Det är så mycket annat man vill göra också: Igår fick Julia en riktig långpromenad då vi var och hälsade på hennes kompis Willy och hans mamma. Nu hade vi fått veta att lilla Willy inte alltid uppskattar flicksällskap, så vi visste inte riktigt hur den här visiten skulle avlöpa. Familjen hade ju fått avbryta sitt nyårsfirande då den lilla grabben blivit som galen av att se värdfamiljens lilla babyflicka... Men Julia lyckades tydligen charma honom totalt, för han blev så glad och sprallig att han till slut somnade ifrån alltihop!! All frisk luft och allt flirtande tog även på vår lilla frökens krafter, så det var varken gråt eller tandagnisslan då hon skulle gå och sova igår!! Gött det!!!
Idag har vi också varit ute och hälsat på, nämligen i en liten by som heter Viberg. Där bor lilla Arvid och hans goa mamma och pappa på en stooor bondgård. De har 60 mjölkkor och 60 ungdjur, vilket slitgöra!! Man får vara glad att det finns de som orkar och vill hålla på med detta!! Det var första gången Timmy var med dit, så han fick en guidad rundvandring på gården. Jag vet egentligen inte vad han tyckte, mer än att det luktade skiiit!! :)) Själv är jag ruskigt imponerad av mjölkroboten och så är ju de minsta kalvarna helt underbara då de bara vill tutta på ens händer!! Det blev kväll innan vi var hemma igen och det vara bara att sätta igång med middagen då vi klev innanför dörren. Sen ska Julia nattas och när hon somnat (dödstrött och utan minsta knorr idag också!!) så vill jag gärna ha lite egen tid, lite tv och lite dator och här sitter jag än.... Med julstjärnorna kvar i fönstren... Jaja, det kommer en dag i morgon också och vi kan leva med stjärnorna en natt till. Våra strikt religiösa grannar kanske förfasas över detta, men det är ju faktiskt vi som bor här och inte de!! Julgranen har vi i allafall kastat ut, efter att vi delat upp den i delar inne först för att överhuvudtaget få ut den genom dörren :))
För stunden tycker Julia att livet ska levas liggande på mage!! Dels är det ju roligt att man kan ändra position själv och sen kan man ju ha koll på allt runtomkring på ett helt annat sätt också!! Hon är dessutom väldigt villig att ställa upp som fotomodell, till mammas stora förtjusning!!



Om allt går enligt planerna, så ska vi ju på babysim i morgon. Jag kommer uppdatera er om hur detta gått och hoppas också kunna bjuda på några bilder från premiärdoppet!!

2 kommentarer:

  1. ta det lugnt men julsakerna, det är nerpackade större delen av året och behöver få lite dagsljus!

    SvaraRadera
  2. Haha, så rätt Kryck. Att jag inte tänkt på det?!

    SvaraRadera