tisdag 18 januari 2011

Bambi på hal is!!

I morgon är det onsdag och för oss innebär det sophämtningsdag. Så när Julia äntligen hade somnat och det var dags för doggy att få göra sina kvällsbehov (har en "babysitter" med 500 meters räckvidd, för er som tror att jag kanske lämnar min bebis vind för våg...), då skulle alltså tunnan dras upp till vägen. Hur långt kan det vara från gården till vägen tro, 50 meter kanske?? 50 meter som just ikväll hade förvandlats till skridskobana!! Vi har största modellen av soptunna och jag kan lova att då det är dags för tömning, då har vi verkligen packat den riktigt, riktigt full och den väger således också en hel del... Det var ingen lätt uppgift jag tog mig an och hade vi haft gatubelysning, så hade nog grannarna fått sig ett gott skratt, JAG LOVAR!! :)))
 
Men, men, ett x antal svordomar senare och ett ömmande knä som jag slog i isen (dock inga brutna ben eller hjärnskakning och tacka gud för det!!) så står tunnan där den ska nu i allafall!! Kanske borde jag ta mig i kragen och köpa ett par broddar (hur länge har jag jobbat i skoaffär och tjatat på andra att de ska köpa... men inte skaffat egna... skäms...), innan jag står på näsan ordentligt!!

Sen måste jag också berätta vilken TUR jag hade idag!! Tänkte att det var dags att göra en riktig grovrengöring av stora badrummet och detta innebär förstås också att hörnbadkaret ska skrubbas ordentligt. (Jag vet inte hur ni som har hörnbadkar gör rent dem, men jag tycker det är enklast att ta av sig strumporna, spraya karet och en kliva i och skrubba. Finns det några andra knep kanske?) När jag sedan ska spola av "skrubbet", så upptäcker jag att vattnet som borde rinna ner i golvbrunnen under badkaret, istället hamnar på golvet! Hmm, jag som inte vet hur man får bort fronten... pinsamt egentligen. Det blir att ringa Timmy och fråga och sen kommer förstås min räddare i nöden, Alvin, och ger mig en hjälpande hand. Med fronten borta, så ser jag ju direkt vad som är problemet: Silen är igensatt, av damm, hår och en massa annat mysigt. MEN den mängden som låg där (läs: ganska lite faktiskt!!) borde inte ha orsakat så stort problem, men problemet är nog designen på silen!! De vi har i huset, har små, små hål där vattnet ska rinna ner och under ett kar, där det samlas en del damm, så fungerar det tydligen inte så bra. Med facit i hand nu, så borde vi kanske ha behållit en "gammal hederlig" sil där... Jaja, nu undrar ni väl kanske varför jag hade sån tur som fick städa badrummet?! Nja, TUR var ju att jag inte hade bestämt mig för att bada ikväll och sen gjort som jag brukar: Öppnat ventilen och sen gått därifrån, för vart skulle de nästan 400 liter vatten som karet rymmer ha tagit vägen?? Jag vill inte ens tänka tanken.. Visst, det finns en golvbrunn till i duschen, men jag är rädd att en hel del vatten hade kunnat hitta sig andra vägar också. Och den röran hade jag INTE velat ta reda på!! Nu är i allafall badrummet skinande rent och det är gött det!!

3 kommentarer:

  1. har ochså kånkat soptunna en gång i tiden tilsl vi kom på att den gott kunde stå kvar nere vid postlådan!
    Gudars skymning vilket härligt badrum ni har!!

    SvaraRadera
  2. Vad fint ni verkar bo! Vilken tur att du inte skulle bada ;) Kram

    SvaraRadera
  3. Avlopp är aldrig kul att rensa :-(.
    Håller med kryck att badrummet verkar kanonmysigt!
    Får nog bli en crosstävling i Karlstad omnejd till våren ;-)

    SvaraRadera