fredag 16 november 2012

Inget rosa "lull-lull"!! Del 2

Tina åkte hem och på fredagsmorgonen kom nästa överraskning: Julia hade så ont när hon skulle kissa så hon bara SKREK!! Jag antog urinvägsinfektion och lyckades få stackaren att kissa i ett rör.... Trots att det gjorde så ont så hon var knallröd i hela ansiktet, så svettig så hela håret var blött och det gjorde så ont när hon väl kissade så benen skakade på henne.... Stackars, stackars liten :( Det var bara att ringa grannen som var snäll, IGEN, och följde med på vårdcentralen. Jag tog en värktablett så stark så det blev en billig fylla redan tidigt den fredagen.... Men utan hade jag ju inte kunnat åka! Väl där så var det ingen urinvägsinfektion (?????) Läkaren sa att det kunde bli så för små flickor ibland.... Snopet kan jag lova!!

På måndagen hade jag ett ljusparty inbokat och jag tänkte förstås avboka. Men Timmy visste hur mycket jag hade sett fram emot det och lovade att stå för markservicen så att det verkligen kunde bli av! Jag var dödstrött när sista gästerna gått, men visst var det trevligt och jag blev ägare till många nya, fina saker och en hel del ljus rikare!!

 

I mitten av veckan sen, så åkte jag själv på en hejdundrande förkylning. Halsont och en vidrig hosta om nätterna, lägg sen även till att fogen fortfarande ömmade ganska ordentligt! Jag lovade det var nätter när jag var beredd att kasta in handduken och jag undrade hur mycket det var meningen att jag skulle orka med. För inte nog med detta, på söndagen var det dop inbokat för lilla Amanda (I Malung och jag hade fortfarande inte åkt bil längre än till vårdcentralen....) och dessutom hade vi redan flyttat det en gång. Så det vara bara att bita ihop, igen, och packa ihop hela gänget och bege sig norrut! 

Men det gick bra och dopet blev riktigt, riktigt lyckat!! Akten i kyrkan var alldeles lagom och efteråt var det mat och tårta i församlingshemmet. Siriporn och Lek hade lagat thaimat och dessutom bjöd vi på hemgjord potatissallad och tjälknöl på älg!
Så fick hon äntligen sina namn, Elin Amanda Runesson. Med på bilden är också hennes faddrar, Mattias och Siriporn.
Till höger skymtar en del av den goda maten och till efterrätt bjöds på hemgjorda tårtor, SMASKENS!!

Veckan efter dopet hade det väl varit dumt om det hade fått vara lugnt va? Så den här gången var det återigen Amandas tur att få feber!! Och antagligen hade hon även ont i halsen, det verkade så när hon åt. Och på tal om äta och Amanda, så har jag dragit ner ordentligt på amningen, så snart bör jag kunna sluta helt!! När jag väl slutat och hormonerna "lagt sig", så bör också problem med fogen försvinna..... Hoppas jag!!!

Och nu då, hur ser det ut just nu? Jo, i onsdags fick vi hämta Julia på dagis, för hon hade feber :)) Hon har ordentligt ont i halsen, men har i allafall varit feberfri idag. Trots det, så var hon vaken fyra gånger natten till idag OCH som för att sätta lite extra krydda på nattvaket, så har Amanda kräkts mellan midnatt och 04.00!!! Halleluja så underbart livet kan vara ibland!! Och jag antar att jag har en lång natt framför mig, för Julia har redan hunnit vara vaken två gånger sen hon somnade för lite drygt två timmar sen....

NU!! Har jag klagat färdigt!! Och all heder till er som hängt med genom mina snurriga inlägg! Men det känns skönt att "få ur sig det"!! Nu är det bara att fokusera på allt positivt som faktiskt också händer i mitt liv och sen måste jag se framåt, för det kan ju bara inte fortsätta så här i all evighet va??!!




1 kommentar:

  1. Antar att de testar dig inför den härliga tonårstiden med två tjejer med starka viljor....
    Kramar i massor !!

    SvaraRadera