måndag 3 december 2012

Rasande tempo

Amanda växer så det knakar och utvecklas i ett tempo, så jag hänger knappt med i svängarna!!

Det tog ganska lång tid att "knäcka hennes matkod", för hon har inte följt några direkta riktlinjer för hur mat ska introduceras :) Vi testade det mesta i puréväg, med väldigt dåligt resultat. Inte ens fruktpuréer var intressant. Sen en dag vid middagsbordet, så fick jag bara nog av krånglet och gav henne helt enkelt den maten vi åt. Och på den vägen är det!! Potatis, ris eller pasta med nån sås och tillbehör, det är mumma det :) För att inte tala om limpsmörgås, då hugger hon som en hungrig stövare efter brödbiten som serveras! 
Ge mig smörgåsen, NU!!
 När hon väl hade börjat äta, så gick det bättre med sånt som hon hade ratat innan. Som till exempel gröt, så nu äter båda tjejerna samma sorts gröt på morgonen och det underlättar en hel del kan jag lova!
Mätt och nöjd <3
 Sen är det också slut på friden vad det gäller att få ha saker ifred från små fingrar längre: Hon tar sig smidigt fram både för egen maskin (kryper dock bara några steg, men drar sig fram längs golvet i ett imponerande tempo måste jag säga) och med gåstolen och visst är det märkligt att de små liven alltid hittar till alla "big no no´s" med detsamma?! Hundens vattenskål är omåttligt populär, hon vet redan hur hon ska få ur skivan både ur dvd´n och cd spelaren, blommorna lever farligt och jag undrar hur länge de kommer överleva och hon är som en hök om hon ser en mobil eller ipaden någonstans. Så nu gäller det att komma ihåg, så att allt läggs på behörigt avstånd och framförallt så gäller det att vara med, hela tiden!!
Tja, här hängde vi uppenbarligen inte med alls... Som tur var ställde hon sig ju åt "rätt" håll och vi var förstås snabba att sänka sängbotten efter det här tilltaget!!
 Syskongnabbet har också börjat märkas redan nu och ibland undrar vi vart detta ska sluta?! Amanda må vara den yngsta, men hon är ordentligt stark i nyporna. Ibland tar Amanda nåt av sin syster och det inte alltid Julia lyckas ta tillbaka det, till storasysters STORA förtret!! Och ni kan gissa om hon blir arg och den lilla....... hon bara skrattar. Vad månne bliva?? :)) Såklart tycker de väldigt, väldigt mycket om varandra också. Amanda skiner med hela ansiktet när syrran leker och busar med henne och Julia är väldigt mån om sin lillasyster och lånar gärna ut både nappar och bä om det skulle behövas för att trösta en gråtande lillasyster <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar