torsdag 26 juni 2014

Sydafrikaresan... Del 1

Jag lovade att berätta om resan.... och det var ganska längesen nu! Har börjat flera gånger, men har endera inte blivit klar eller tillräckligt nöjd för vilja att publicera. För hur ska jag kunna förmedla alla känslor och intryck på ett rättvist sätt??! Har insett att jag inte kan skriva om allt i ett enda inlägg, det skulle bli en hel novell, så jag delar upp den istället och hoppas så att jag äntligen ska bli redo att dela med mig av mitt livs äventyr!!

På så få dagar, hände så otroligt mycket. Då vi var där nere, så var vi rörande överens om att det kändes som vi varit där i flera veckor, men då jag kom hem, så kändes det ungefär som jag hade varit till Malung och vänt....

Ett MYCKET stort plus var resan! Tänk att först flyga några timmar till Frankfurt och sen över tio timmar till Johannesburg och sen ytterligare en timme till Durban och det är ingen tidsskillnad att ta hänsyn till?! Kan inte bli bättre!

Från flygplatsen till resorten där vi skulle bo, så var det en flera timmar lång resa med minibuss och så smått började det gå upp för mig att vi var på en helt annan kontinent, långt, långt hemifrån!!!! Borde kanske ha sovit, men ville ju inte missa en sekund!! 
Åkte in genom grindarna in till resorten och passerade med stora ögon några antiloper på vår väg till incheckningen....

Knappt hade vi hunnit lämna väskorna i våra trädhyddor, förrän det bar iväg på vårt första safari. Allt var magiskt: Djuren, naturen och ljuset, jag säger bara LJUSET!!! Solen var på väg ner och naturen förvandlades till något alldeles sagolikt som berörde mig ända in i själen...... Uppe på en kulle avnjöt vi inhemska delikatesser i solnedgången. Jag kunde knappt tro det var sant....

Med god mat och gott vin avslutades kvällen tillsammans med de allra bästa kollegorna man kan önska!!! Och jag trodde kanske att det skulle bli lätta att somna, men OJ så mycket jag och Jonna hade att prata om innan vi kunde säga godnatt och släcka lamporna!

Klockan fem ringde klockan nästa morgon och vi skulle bege oss ut på morgonsafari. Inlindade i varma yllefiltar susade vi fram i "vår" jeep i gryningen och nådde precis den stora nationalparken då solen gick upp. Filtarna åkte av, kameror åkte fram och vi började sakta rulla på de smala vägarna. Skulle vi få se "the big five"???? 
Vi gick tyvärr bet på den punkten, men fick i allafall se fyra av de fem. Geparden är ju ett nattdjur och alltså svårt att få syn på i dagsljus. Men det andra fyra....... såg vi alla på mindre än tio meter från vår jeep. Det kändes emellanåt lite väl spännande kan jag erkänna. Men vilken overklighetskänsla!!!" Är jag verkligen här och upplever detta?"..... Jag ställde mig frågan gång på gång......

Återigen blev det en fantastisk kväll med mat från en stor buffé. Den avnjöts under bar himmel i skenet av en stor brasa och det hela inramades av mängder av levande ljus..... Magiskt.... IGEN!!

Med en bildbomb avslutar jag denna delen av resan. I nästa del ska jag berätta om de två sista dagarna. Dagar med enorma kontraster och stora känslostormar, dagar som jag vet har förändrat mitt liv för alltid!!!!

Nyfikna zebror kikar fram i det höga gräset på savannen i Ubizane Wildlife Reserve, parken där vi bodde.

Några gnuer vid vattenhålet.

Hela vårt härliga gäng!!!

Det är något speciellt med solnedgångar <3

Soluppgången strax innan vi ska åka in i Hluhluwe Game Reserve.

Vilken förmån att ha fått se detta!!!!

De jeepar som tog oss runt på safari.

Elefanter är STORA! I bilen framför vår sitter våra kollegor. En stund senare har även vi en så nära, men då var jag antagligen så skakis att det inte blev några bilder :-)

Det där hornet är LÅÅÅNGT och VASST..... Jag undrade hela tiden hur snabb han var om han skulle få något för sig....

Afrikansk buffel och den fjärde av "the big five" som vi fick se!!

Middag utomhus vid brasan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar